Pien van Gerven: “Ieke kan met haar stem en met haar performance mensen raken, dat vind ik echt heel erg bijzonder.”

Pien van Gerven, zanglerares van Ieke

Pien over Ieke: Ik heb Ieke Booij leren kennen als een zeer gedreven, talentvolle jonge zangeres met een bijzonder mooi en eigen stemgeluid. Ieke kan met haar stem en met haar performance mensen raken. Dat vind ik echt heel erg bijzonder.

Pien van Gerven, zanglerares van Ieke Booij

Pien van Gerven

Zangdocent

Ik ben Ieke zangles gaan geven nadat Celinde Schoenmaker (musicalactrice én mijn beste vriendin) haar naar mij had doorverwezen.

Naast talentvol is Ieke ook zeer leergierig en enthousiast. Een perfecte combinatie om het ver te gaan schoppen! Ze is gefocust op haar doelen maar toch ook bescheiden, heerlijk om mee samen te werken!

De achtergrond van Pien van Gerven

Pien is geboren en getogen in Nijmegen. Na het behalen van het gymnasiumdiploma gaat ze naar de vooropleiding van het Fontys conservatorium in Tilburg, richting muziektheater. Tijdens deze vooropleiding studeert ze ook pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Na een jaar kiest ze voor het conservatorium, waar ze in juni 2012 met een 9,5 afstudeert met haar eigen voorstelling ‘Masterclass’, over het leven van Maria Callas. In juli 2014 voltooit Pien de masterstudie muziektheater aan het Fontys Conservatorium.

Pien van Gerven is verbonden aan het conservatorium in Tilburg en de Babette Labeij Music Academy

Momenteel is zij werkzaam als zangdocent op de Babette Labeij Music Academy. Zij werkt vanuit BLMA als vocal coach mee aan het televisieprogramma ‘The Voice Kids’. Pien was te zien in ‘The Sound of Music’ van Joop van de Ende, in ‘Grand Hotel’ van het M-lab en in ‘Carmen’ van Opera Zuid. Ze was op televisie te zien met een gastrol in ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ en als soliste in het televisieprogramma ‘Una Voce Particolare’. Afgelopen jaar stond ze op Broadway in de halve finale van de prestigieuze Lotte Lenya Competition van The Kurt Weill Foundation in New York. In de zomer van 2015 was ze een van de solisten in de productie ‘Een avond met Kurt Weill’ van het Nederlands Jeugd Orkest.