De biografie van Ieke Booij: over ambitie en muzikale dromen

De biografie van Ieke Booij

“Het enige wat ik wil is zingen”

Over ambitie en muzikale dromen

Muziek is misschien wel het allerbelangrijkste in het leven van Ieke Booij (28 augustus 2000). Al op zeer jonge leeftijd speelt muziek een belangrijke rol in haar leven.

De start van haar muzikale looppad begint op haar vijfde. Tot haar dertiende levensjaar volgt Ieke vioollessen bij Leontien Akkerman van vioolschool Fiedelino. Tijdens een uitvoering met haar medecursisten waar Ieke ook zingt, beseft ze dat zingen haar enorm aanspreekt. Met zingen kan ze nog meer dan met viool emoties overbrengen en weet ze anderen te raken.

Ze besluit vanaf dat moment zich verder te ontwikkelen en te professionaliseren als zangeres. Vanaf 2012 volgt Ieke zangles op het conservatorium bij Pien van Gerven. Pien is tevens verbonden als vocaal coach aan de Babette Labeij Academie.

Ieke begeleidt zichzelf op piano. Hiervoor heeft ze pianolessen gevolgd bij Maarten van den Hoven en jazz-piano bij Marco Kuypers.

Bij toeval komt Ieke Peter Thissen tegen, die een samenwerking met haar aangaat. Peter is uitvoerend musicus gitaar en piano en heeft zijn opleidingen genoten aan de conservatoria van Tilburg en Maastricht en heeft ervaring in klassiek en Jazz-pop. Samen verzorgen ze concerten en werken ze in coproductie aan Ieke haar eerste album. De video-clip ‘Creative tot me’ is hiervan het resultaat.

 

In 2013 heeft Ieke meegedaan aan The Voice Kids

Bij The Voice Kids in Team Borsato

In 2013 heeft Ieke deelgenomen aan The Voice Kids seizoen 3. Ze is onderdeel van het team van Marco Borsato en wordt door hem gecoacht op het terrein van zang en performance. Het TVK-avontuur heeft ze met veel enthousiasme en plezier gedaan. Uiteindelijk moest ze het in de battle afleggen tegen de winnaar. De battle is maar liefst 8 miljoen keer bekeken op YouTube en een breed publiek geniet er nog regelmatig van.

Slechts 10 seconden hadden de juryleden Marco Borsato, Angela Groothuizen en Nick & Simon nodig om de stemkwaliteiten van de toen 14-jarige Ieke te beoordelen.

Vooropleiding conservatorium

Op dit moment studeert Ieke aan het conservatorium van Tilburg, afdeling Young Musicians Academy. In de zomer van 2016 heeft Ieke een intensieve summerclass gevolgd aan het Berklee College of Music in Valencia.

Peter Thissen was de vaste gitarist van Ieke Booij