Berklee Summer Performance Program

aug 18, 2016 | Opleiding

Een geweldige ervaring!

Toen ik wat aan het rondstruinen was op YouTube, vond ik Berklee. Ik was door het filmpje wat ik zag zo onder de indruk dat ik een kijkje nam op de site van Berklee.

Het verbeteren van je prestaties, theorie, productie en technologische vaardigheden, tijd doorbrengen in onze state-of-the-art opnamestudio’s, en te leren en het netwerk in een multiculturele omgeving. Dat is Berklee Summer Performance Program!

Berklee College of Music

Summer Performance Program

Het Berklee College of Music is een onafhankelijk conservatorium in Boston, Massachusetts, dat in 1945 door Lawrence Berk werd opgericht. In 2012 opende Berklee een internationale campus in Valencia, Spanje. Ik heb me afgelopen jaar ingeschreven en heb deelgenomen aan de summer music performance program voor twee weken in juli 2016.

Op de eerste dag (maandag) hadden we gelijk een auditie, zodat zij konden kijken welk niveau je had. Er waren zes niveaus (Musicianship 1-6). Dinsdag kreeg je te horen in welk niveau je zat… ik zat in niveau 6… totaal onverwacht maar echt super gaaf natuurlijk!

Je dag bestond uit 4 activiteiten. In de ochtend begon je met theorie klas (musicianship) en daarna had ik zangles (instrumental seminars). In de middag startte je met een workshop en daarna had je ensembleles.

“Ik heb allerlei dingen gedaan die je uit je comfortzone halen, maar je leert er zo veel van en het is tegelijk ook super leuk.”

Ik heb ontzettend veel opgestoken van alles op Berklee. Het was zowel muzikaal heel erg leerzaam maar ook persoonlijk. Je leert jezelf op muziekgebied kennen maar dus ook op andere aspecten.

Ik heb zo ontzettend veel mensen ontmoet die overal uit de wereld vandaan komen. Ik heb in het Spaans gezongen, wat ik nog nooit had gedaan… Ik heb geleerd om op de koebel te spelen… dat zijn allerlei dingen die je uit je comfort zone halen, maar je leert er zo veel van en het is tegelijk ook super leuk.

Ook de energie van iedereen en de professoren die een schat aan kennis en rijkdom van ervaringen hebben. Het is zo’n ongelooflijke ervaring!

Ik ben echt super blij dat ik deze kans heb gepakt, niemand neemt deze ervaring meer van me af! Echt ge-wel-dig.

Ieke Booij bij Berklee College of Music

Ik heb zoveel mensen ontmoet, die echt overal vandaan komen!